Tietoa tehtävästä
Haemme tutkijaa määräaikaiseen tehtävään 31.1.2027 asti:
Tervetuloa Näkymättömät-avustusohjelman koordinaatiohankkeeseen!
Tutkijana työskentelet Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) Näkymättömät-avustusohjelman koordinaatiohankkeessa (2024–2027). Tulet osaksi tiimiä, jossa työskentelee ohjelmajohtaja, viestintäasiantuntija ja hanketyön asiantuntija.
Näkymättömät-avustusohjelman tavoitteena on vahvistaa haavoittuvassa asemassa olevien väestöryhmien arjen osallisuutta. Näkymättömät-ohjelmassa on mukana 15 hanketta, jotka tavoittavat työllään sellaisia väestöryhmiä, joiden sosiaalinen hyvinvointi voi olla eri tavoin uhattuna, osallisuudesta ei vielä tiedetä riittävästi ja joiden ääni jää yhteiskunnallisessa keskustelussa sivuun.
Ohjelmahankkeita toteuttavat sekä valtakunnalliset että paikalliset kolmannen sektorin toimijat eri puolella Suomea ja verkossa. Koordinaatiohankkeen tehtävänä on tukea ohjelmassa mukana olevia hankkeita, vastata avustusohjelman viestinnästä sekä koota, analysoida ja tuottaa tietoa ilmiöistä ja vaikuttavuudesta ohjelmatasolla.
Tutkijana vastaat ohjelman tiedonkeruusta ja arvioinnista yhdessä hanketyön asiantuntijan kanssa. Tuotat tutkimus- ja tiedonkeruusuunnitelman ja vastaat sen toimeenpanosta, aineiston keruusta, tulosten analysoinnista ja raportoinnista. Ohjelmahankkeet kokoavat arviointitietoa kaikille yhteisellä osallisuusindikaattorilla (THL) ja hankekohtaisesti rahoittajalle luvatuin mittarein. Tutkijan tehtävänä on syventää osallisuuteen, sosiaaliseen hyvinvointiin ja erilaisiin näkymättömyyden ilmiöihin liittyvää tietoa laadullisen tutkimuksen menetelmin ja kanssatutkijuutta hyödyntäen. Yhdessä tiimin kanssa tuet hankkeita onnistumaan työssään monenlaisten kohderyhmien kanssa, hyödyntämään tuotettua tietoa ja herättämään keskustelua kohdatuista näkymättömyyden ilmiöistä ja ratkaisuehdotuksista.
Tavoitteenamme on, että innostut ja onnistut työssäsi! Odotamme sinulta:
- tutkijakoulutusta ja syvällistä perehtymistä osallisuusteemoihin
- osaamista ja kiinnostusta kanssatutkijuuteen hankkeiden kohderyhmien kanssa
- kokemusta tutkimuksen suunnittelusta, aineistonkeruusta ja tutkimusjulkaisuiden laatimisesta
- laadullisten menetelmien hallintaa
- erittäin hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa sekä kykyä hyödyntää ruotsinkielisiä lähteitä, taustamateriaaleja ja aineistoja (yksi hankkeistamme on ruotsinkielinen)
- kykyä itsenäiseen, tavoitteelliseen ja vaikuttavaan työhön
- erinomaisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja ja kykyä arvostavaan sekä yhdenvertaiseen vuoropuheluun
- ennakkoluulotonta, rohkeaa ja kokeilevaa työotetta
- valmiutta matkustamiseen kotimaassa sekä satunnaiseen ilta- ja viikonlopputyöhön
Meille on tärkeää, että viihdyt kanssamme ja tunnet olosi turvalliseksi. Olemme saaneet Hyvän mielen työpaikka®- tunnustuksen panostuksestamme paremman työelämän puolesta! Hyvinvointisi tueksi tarjoamme:
- kulttuuri- ja liikuntaedun Smartum Plus
- monipuolisen työterveyshuollon
- vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen, joka on voimassa kaikkialla maailmassa ilman korvausrajaa
- oman perehdyttäjän ja sinulle suunnitellun vieraanvaraisen perehdytyksen
- mahdollisuuden hyödyntää tehtävässä omia vahvuuksiasi
- monipuolisia koulutuksia ja kehittymismahdollisuuksia
- mahdollisuuden työsuhdepyörään
- mahdollisuuden hakea kauttamme asuntoa pk-seudulta
Oletko sinä tuleva työkaverimme?
Jos innostuit, jätä hakemuksesi ja ansioluettelosi 1.12.2024 mennessä. Liitäthän mukaan myös lyhyen tutkimussuunnitelman, jossa kuvaat omia tutkimusintressejäsi ja kerrot käytössäsi olevalla tiedolla ensiajatuksia siitä, miten toteuttaisit tutkimusta ohjelmassamme. Liitä mukaan myös kaksi tehtävän kannalta relevanteinta julkaisuasi.
Hakemuksen voit kirjoittaa saatekirjeenä tai omana liitteenään, artikkelit voit liittää myös linkkeinä. Lisää hakemus- ja artikkelitiedostot sekä tutkimussuunnitelma lomakkeen kohdasta "Lisätiedostot".
Työ alkaa sopimuksen mukaisesti ja tehtävä on määräaikainen ainakin 31.1.2027 asti. Palkkauksemme pohjautuu yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimukseen. Tutkijan tehtävässä sopimuspalkka sijoittuu välille 4000–4300€ kuukaudessa. Tiimimme työskentelee ensisijaisesti etänä. Hankeyhteistyötä tehdään hybridinä.
Haastattelut järjestetään 10.-11.12.2024 ja toinen kierros 16.12.2024.
Arvostamme monimuotoisuutta työyhteisössämme ja kannustamme erilaisista taustoista tulevia henkilöitä hakemaan meille töihin.
Diakonissalaitos on savuton ja päihteetön työpaikka.
Jäikö jokin askarruttamaan? Ota rohkeasti yhteyttä:
Ohjelmajohtaja Heidi Rosbäck, p. 050 563 8610. Tavoitat Heidin parhaiten pe 8.11. klo 13–14, to 14.11. klo 15–17, to 21.11. klo 9–10 ja pe 29.11. klo 12–13.
Lisätietoja ohjelmasta: https://www.hdl.fi/nakymattomat-ohjelma/
Diakonissalaitos tekee työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. 155-vuotias säätiö tarjoaa yhdessä tytäryhtiönsä Rinnekodit Oy:n kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluja erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Yleishyödyllisenä säätiökonsernina rakennamme oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa. Olemme mukana myös koulutustoiminnassa.
Meillä työskentelee valtakunnallisesti 3400 työntekijää. Toiminnasta syntyvä tuotto käytetään tehtäväämme tukea kaikkein haavoittuvammassa asemassa olevia. Kaikessa mitä teemme, keskiössä on aina ihminen. #sydänmukana
Palkkaus
Tehtävän palkka on 4000-4300€/kk
Hae työpaikkaa
Hae työpaikkaa tai vinkkaa kaverille 1.12.2024 mennessä! Hakemuksen voit täyttää "Hae työpaikkaa" -linkin kautta.