Vastaava koulukuraattori, Ivalo, Lapin hyvinvointialue
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 3.9.2024
  • Hae viimeistään 17.9.2024
  • Palkkaus: 3630,59€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Lapin upea luonto ja rauha tarjoaa vastapainoa työlle. Harrastusmahdollisuudet ovat monipuoliset ja voit nauttia vuodenaikojen tuomasta vaihtelusta: yöttömästä yöstä sekä lumisesta talvesta. Täällä on turvallista elää ja tilaa hengittää. Kuuntele sydämesi ääntä - tule oppilashuollon kuraattoriksi Lappiin!

Vastaavan koulukuraattorin toimi sijoittuu hyvinvointialueen organisaatiossa sosiaalipalveluiden toimialalle, perheiden ja työikäisten palveluihin Pohjoisen Lapin palvelualueelle. Pääasiallinen toimipiste on Ivalossa.

Vastaavan koulukuraattorin tehtävänä on oppilas- ja opiskelijahuoltolain mukainen yhteisöllinen ja yksilöllinen työskentely. Toimit oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvoinnin ja koulunkäynnin tuen asiantuntijana yhteistyössä kodin, koulun henkilöstön ja koulun ulkopuolisen palveluverkoston kanssa. Omien koulujen koulukuraattorin tehtävien lisäksi tehtävänä on toimia pohjoisen palvelualueen vastaavana koulukuraattorina oppilas- ja opiskelijahuoltolain mukaisesti.

Koulun sosiaalityön asiantuntijuutta ja tehtävää määrittää oppilas- ja opiskelijahuoltolaki (1287/2013) sekä sosiaalihuoltolaki (1301/2014). Näiden lisäksi vastaavalta kuraattorilta odotetaan laaja-alaista perehtyneisyyttä sosiaali-, koulu- ja erityislainsäädäntöön. Koulun kontekstissa sosiaalityön erityisasiantuntijana toimiminen vaatii vankkaa, monipuolista ja laaja-alaista sosiaalityön sisältöjen osaamista sekä sosiaalityön menetelmien ja prosessien hallintaa.

Tehtävässä edellytetään sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2017) 7§:n mukaista kelpoisuutta (sosiaalityöntekijä). Kelpoisuusehdot täyttävän hakijan puuttuessa, tehtävä voidaan täyttää koulukuraattorin tehtävänä, jolloin kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 8 §:n mukainen kelpoisuus (sosionomi amk). Työ on liikkuvaa, joten tehtävän hoito edellyttää ajokorttia.

Odotamme sinulta valmiutta sekä itsenäiseen työskentelyyn että tiimi- ja verkostotyöhön. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen vaatii kykyä toimia tavoitteellisesti ja rakentavasti vaativissa vuorovaikutus- ja neuvottelutilanteissa. Eduksi katsotaan sosiaali- ja opetusalaa määrittävien lakien ja asetusten tuntemus sekä työkokemus. Arvostamme aktiivista ja kehittävää työotetta, joustavuutta ja positiivista asennetta.

Työssäsi sinulla on tukena pohjoisen palvelualueen esihenkilöt ja koulukuraattorien tiimi sekä työnohjaus. Panostamme siihen, että jokainen saa työlleen tarvitsemansa tuen. Joustoa työn ja vapaa-ajan yhteensovittamiseen tuo liukuva työaika sekä mahdollisuus tehdä myös etätöitä, työmme luonne huomioon ottaen. Lapin hyvinvointialue tarjoaa monipuolisia työsuhde-etuja hyvinvoinnin ja jaksamisen tueksi, mm. Smartum-etu, työsuhdepyörä ja vuokrattavat lomamajat.

Vastaavan koulukuraattorin tehtäväkohtainen palkka on 3 630,59€/kk. Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Sote-sopimuksen mukaan. Tehtävässä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Tehtävään valitun on esitettävä hyväksyttävä lausunto terveydentilastaan ja toimitettava työnantajalle nähtäväksi lain lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä (504/2002) mukaisesti itseään koskeva rikosrekisteriote.

Tule meille huippuhommiin hakemalla sähköisellä lomakkeella Kuntarekry-palvelussa 17.9.2024 klo 15:00 mennessä!
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/619164/fi_FI