Virtavesienhoidon asiantuntija, Pohjanmaa-Kainuu, Metsähallitus
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 4.9.2024
  • Hae viimeistään 29.9.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Me Metsähallituksessa kasvatamme huomista. Hoidamme ja suojelemme luontoa, luomme mahdollisuuksia vastuulliselle liiketoiminnalle, tuotamme kestävästi hoidetuista metsistä uusiutuvaa raaka-ainetta sekä tarjoamme mahdollisuuksia nauttia luonnosta retkeillen ja eräillen. Miljoonat ihmiset saavat työstämme iloa, terveyttä ja hyvinvointia. Arvostamme monimuotoisuutta ja edistämme yhdenvertaisuutta työyhteisössämme sekä kannustamme monenlaisista taustoista tulevia hakemaan meille töihin. Meitä on lähes tuhat ympäri Suomen, liity osaksi monimuotoista joukkoamme!

Haemme nyt joukkoomme virtavesienhoidon asiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen Metsähallitus Metsätalous Oy:n Pohjanmaa-Kainuun alueen suunnittelutiimiin 1.11.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tehtävä voidaan sijoittaa jollekin Metsähallituksen toimipaikoista Pohjanmaa-Kainuun alueella.

Virtavesienhoidon asiantuntijana tehtäviisi sisältyy esimerkiksi seuraavaa:

- virta- ja pienvesielinympäristöjen inventointi ja eri mittakaavoissa toteutettavien kunnostus-, ennallistamis- ja vesiensuojelutoimenpiteiden suunnittelu monimuotoisuustekijät ja kalataloudelliset näkökulmat huomioon ottaen,
- vesiuomien hoito- ja kunnostustöiden organisointi,
- vesistöjenhoitotöiden raportointi ja raportoinnin kehittäminen,
- organisaation metsäasiantuntijoiden ja sopimusyrittäjien koulutustehtävät,
- toteutuksesta ja saavutetuista tuloksista tehtävä viestinnän suunnittelu ja aktiivinen viestintä Metsätalous Oy:n viestintäasiantuntijoiden tukemana,
- virtavesien kunnostamiseen ja hoitamiseen liittyvään uuteen tutkimustietoon perehtyminen ja uuden tiedon ja tietämyksen välittäminen organisaation käyttöön,
- metsätalouden toimenpiteiden suunnittelusta ja toteutuksesta organisaatiossamme vastaavien henkilöiden kouluttaminen vesistöjen hoidon eri teemoissa sekä
- yhteistyö virtavesien hoitoon ja kalavesien virkistyskäyttöön liittyvien sidosryhmätahojen kanssa.

Tehtävässä menestyminen edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa, työkokemusta vastaavista asiantuntijatehtävistä ja metsätalouden tuntemusta. Lisäksi valmiudet hyödyntää toimenpidesuunnittelun tietojärjestelmiä ja omaksua uusia tietoteknisiä sovelluksia katsotaan eduksi. Työssä tarvitset myös hyviä yhteistyötaitoja, kehittävää ja itsenäistä työotetta sekä maastotyöskentelyn valmiutta.

Tarjoamme sinulle monipuolisen ja haastavan tehtäväkuvan yhteiskunnallisesti merkityksellisessä organisaatiossa, jonka työntekijöille tarjoutuu erilaisia mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen urapolun aikana. Palkkaus määräytyy Metsähallituksessa noudatettavan palkkausjärjestelmän mukaisesti tehtävän vaativuuden ja henkilökohtaisen työssä suoriutumisen perusteella.

Täytäthän sähköisen hakemuksen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 29.9.2024 osoitteessa www.metsa.fi/avoimet-tyopaikat.

Pyydämme liittämään mukaan myös CV:si.

Annamme mielellämme lisätietoja tehtävistä. Kysymyksiisi vastaavat aluejohtaja Kalle Eerikäinen, puh. 040 610 3367, ja suunnittelupäällikkö Ilkka Herukka, puh. 040 487 1897.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://metsa.rekrytointi.com/paikat/index.php?o=A_A&jid=2969&jbid=15