Ohjaaja, toimi, kuntouttava työtoiminta, Pyhäjärv, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 11.9.2024
  • Hae viimeistään 25.9.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Yksilövalmennuksesta vastaava kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja on osa Pohteen kuntouttavan työtoiminnan laajempaa tiimiä ja toimii Pyhäjärvellä ja Kärsämäellä osana kuntouttavan työtoiminnan työpajan tiimiä, tehden läheistä yhteistyötä työvalmennuksesta vastaavien kuntouttavan työtoiminnan ohjaajien kanssa. Pääasiallinen työskentelypaikkakunta on Pyhäjärvi.

Asiakaskuntana ovat työikäiset työttömät henkilöt, jotka osallistuvat toimintaan arkisin yksilöllisen suunnitelman mukaisesti. Kuntouttavan työtoiminnan toiminnallisina sisältöinä ovat työmarkkinoille etenemisen kannalta riittävän haastavat työtoiminnan tehtävät ja henkilön elämänhallintaa, työ- ja toimintakykyä sekä sosiaalista osallisuutta vahvistavat toiminnat. Kuntouttavassa työtoiminnassa tavoitteena on edistää asiakkaan mahdollisuuksia osallistua koulutukseen ja työvoimaviranomaisen tarjoamaan julkiseen työvoimapalveluun, sekä parantaa asiakkaan edellytyksiä työllistyä avoimille työmarkkinoille.

Kuntouttavan työtoiminnan ohjaajana perustehtäviisi kuuluvat asiakkaiden toimintakyvyn ja elämänhallinnan edistäminen niin, että kuntouttavan työtoiminnan asiakaskohtaiset tavoitteet edistyvät. Asiakkaan ja asiakkaan palveluverkoston kanssa tehdään verkostotyötä asiakkaan fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn vahvistamiseksi siten, että asiakas pystyy selviytymään mahdollisimman itsenäisesti liittyen arkeen, työhön ja opiskeluun. Seuraat ja arvioit asiakkaiden kuntouttavan työtoiminnan vaikuttavuutta yhteistyössä asiakkaan, työvalmennuksesta vastaavan kuntouttavan työtoiminnan ohjaajan ja sosiaaliohjaajan kanssa.

Toivomme, että sinulla on taitoa kohdata kunnioittavasti asiakkaat, taitoa rohkaista ja kannustaa asiakkaita, hyviä vuorovaikutustaitoja, hyvää organisointikykyä sekä positiivinen ja kehittämismyönteinen työote. Työtehtäviin voi kuulua liikkumista yhdessä asiakkaiden kanssa ja tarvittaessa työntekijä voi työskennellä laajemmalla Pohteen alueella kuntouttavan työtoiminnan ohjaamisen osalta, joten sinulla tulisi olla mahdollisuus käyttää omaa autoa.

Arvostamme kokemusta aikuissosiaalityöstä, mielenterveys- ja päihdetyöstä sekä yleisemmin sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän tuntemusta.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on soveltuva korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteinen tutkinto sekä sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 3§ ja 8§ mukainen pätevyys.

Haastatteluun kutsuttavalta tarkistamme alkuperäiset tutkinto- ja työtodistukset. Työnhakijan tulee olla rekisteröityneenä Valviran ylläpitämään Suosikki-rekisteriin.
Työnhakijan on tarvittaessa esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilastaan.

Noudatamme työsuhteissa enintään 6 kk koeaikaa.

Henkilöstön rokotussuojan osalta noudatamme työn ja tartuntatautilain edellyttämää rokotussuojaa.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/620331/fi_FI