Sairaanhoitaja (2), toimi, päihdeklinikka, Oulu, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 12.9.2024
  • Hae viimeistään 26.9.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Päihdeklinikka on Oulussa toimiva päihdeosasto, jossa toteutetaan katkaisu- ja vieroitushoitoa sekä opioidikorvaushoidon aloituksia. Alkoholi-, lääke- ja huumevieroitukseen tullaan lääkärin tai avohoidon työntekijän lähetteellä. Hoidossa asiakkaan fyysisiä ja psyykkisiä vieroitusoireita helpotetaan, ja hänelle suunnitellaan yhdessä jatkohoito. Päihdeklinikan yhteydessä toimii myös viikonloppuisin avoinna oleva selviämisasema. Selviämisasemalla hoidetaan akuutin päihtymistilan vuoksi seurantaa tarvitsevia henkilöitä, toteutetaan mini-interventiota ja tehdään jatkohoitoon ohjausta.

Sairaanhoitajan työ on kolmivuorotyötä ja työvuorosuunnittelua ohjaa yhteisöllinen työvuorosuunnittelu. Työn sisältöön kuuluu päihdeklinikalla ja selviämisasemalla olevien potilaiden voinnin seuranta ja hoidon tarpeen arvio, yksilölliset psykososiaalisen tuen keskustelut, jatkohoidon suunnittelu, lääkehoito sisältäen myös korvaushoidon toteutusta, ryhmien ohjaus ja aktiivinen verkostoyhteistyö.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä aikaisempaa kokemusta päihdetyöstä. Eduksi katsotaan myös päihde- ja mielenterveystyöhön suuntautuneet opinnot, korvaushoidon osaaminen, kokemus somaattisen voinnin arviosta, mielenterveystyöstä sekä tuntemus eri mielenterveyden häiriöistä.

Kelpoisuusvaatimuksena on terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) mukainen laillistus tai vastaava aikaisempi rekisteröinti.

Haastatteluun kutsuttavalta tarkistamme alkuperäiset tutkinto- ja työtodistukset. Työnhakijan tulee olla rekisteröityneenä Valviran ylläpitämään Terhikki-rekisteriin. Lisäksi edellytämme voimassa olevaa lääkehoidon osaamisen lupaa tai sen suorittamista kolmen (3) kuukauden kuluessa työsuhteen alkamisesta.

Toimeen valitun on esitettävä tarvittaessa hyväksyttävä todistus terveydentilastaan.

Noudatamme työsuhteissa enintään 6 kk koeaikaa.

Henkilöstön rokotussuojan osalta noudatamme työn ja tartuntatautilain edellyttämää rokotussuojaa.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/620432/fi_FI