Sähköinsinööristä sähköasemasuunnittelijaksi, Academic Work Consulting Oy
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 16.10.2024
  • Hae viimeistään 14.11.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Miltä kuulostaisi osallistua kuukauden intensiivikoulutukseen (maksuton & palkallinen), jonka jälkeen pääset suoraan aloittamaan työt sähköasemasuunnittelussa yhdellä alan kärkiyrityksistä - joko Siemens Energyllä Espoossa, tai Caverionilla Kuopiossa tai Turussa?

Oletko urasi alkuvaiheessa oleva sähkö- ja automaatioalan oppimisennälkäinen ja motivoitunut huipputyyppi? Innostutko ajatuksesta päästä modernisoimaan olemassaolevia ja suunnittelemaan uusia sähköasemia?

Lue alta lisää ja aloita urasi buustaaminen jo tänään!

Tehtävänkuvaus
Haemme nyt motivoituneita ja oppimisennälkäisiä uran alkuvaiheen sähköalan osaajia kouluttautumaan maksuttomalla ja palkallisella neljän viikon intensiivikoulutuksella Sähköasemasuunnittelijoiksi. Koulutus toteutetaan virtuaalisesti opettajan johdolla 7.1.-3.2.2025 välisenä aikana. Koulutuksesta valmistuttuasi sinua odottaa vakituinen työpaikka Academic Workin konsulttina ja aloitat työskentelyn Caverionilla Kuopiossa tai Turussa, tai Siemens Energyllä Espoossa. Tutustu työnkuvaan, koulutussisältöön ja asiakasyrityksiin, ja hae mukaan jo tänään!

Tarjoamme

- monipuoliset työtehtävät, joissa pääset mukaan niin pitkiin projekteihin kuin sammutelemaan kuvainnollisia tulipaloja. Työtehtävät vaihtelevat ongelmanratkaisusta suunnitteluun ja dokumentoinnista työmaakäynteihin. Kuulet asiakaskohtaisista työtehtävistä lisää haastatteluvaiheissa!

- kehittyä halutuksi osaajaksi: sähköasemasuunnittelu on erityisosaamista vaativa ala. Energian tuotannon ja siirron modernisointi synnyttää alalle tarvetta uusille osaajille.

- teknologian eturintamassa työskentely: sähköasemat ja -kaapit ovat keskeinen osa sähkönsiirtojärjestelmiä ja energianjakelua.

- erilaiset uramahdollisuudet sähköalalla.

- päästä kriittisen infrastruktuurin ja kestävän energiatuotannon eturintamaan.

- maksuttoman ja palkallisen intensiivikoulutuksen, jossa opiskellaan tehokkaasti ja käytännönläheisesti oikean opettajan johdolla.

- vakituisen työn Academic Workilla, jonka kautta pääset työskentelemään Caverionilla tai Siemens Energyllä.

- urakumppanuuden: meillä on kokemusta erilaisten työllistävien intensiivikoulutusten järjestämisestä, eli tiedämme mitä koulutus vaatii ja olemme tukenasi - niin koulutuksen aikana, kuin sen jälkeen!

Koulutuksemme perustuu kiihdytettyyn oppimiseen. Sinua ei opeta tallenteet tai passivoivat videot, vaan alan kokeneet ammattilaiset. Pääset oppimaan yhdessä muiden kanssa ja itse tekemällä!

Työtehtävä

Sähköasemasuunnitelijan työtehtävien ytimessä on nimensä mukaisesti sähköasemien suunnittelu - joko kokonaan uuden rakentamiseksi, tai olemassa olevan modernisoimiseksi, sekä niiden turvallisen toiminnan varmistaminen osana sähkösiirto- ja jakelujärjestelmiä. Käytännössä se tarkoittaa asemien kokonaisvaltaista suunnittelua komponenteista kaavioihin. Sen lisäksi työhön kuuluu keskeisenä osana erilainen ongelmanratkaisu läpi suunnitteluprojektien sekä laadukas dokumentointi.

Koulutukseen valitut oppivat sähköasemasuunnittelun kannalta keskeisiä taitoja, joiden avulla pääsee aloittamaan juniortason sähköasemasuunnittelijana. Koulutuksen aikana pureudutaan mm. ensiö- ja toisiosuunnitteluun, sähköasemien laitteisiin ja komponentteihin, suojausperiaatteisiin ja -menetelmiin, suunnitteluohjelmien käyttöön sekä dokumentointivaatimuksiin. Koulutus toteutetaan 7.1.-3.2.2025 klo 09-17 opettajan johdolla pääasiassa virtuaalisesti, lukuunottamatta kahta pakollista lähipäivää: Lahdessa 14.1. ja Turussa 16. tai 17.1. Ennen koulutuksen alkua järjestämme 3.1. klo 10-11 virtuaalisen startin, jossa pääset tapaamaan muut koulutettavat sekä tärkeää tietoa koulutuksen sisällöstä ja käytännöistä.

Koulutuksesta valmistuvien osaajien tulevien työtehtävien yksityiskohdat ja painopisteet voivat vaihdella asiakasyrityksestä riippuen. Kaikissa yrityksissä lähdetään kuitenkin liikkeelle juniortason tehtävistä - kuulet tarkemmin asiakaskohtaisista tehtävistä haastattelussa!

Etsimällämme henkilöllä on...

- sähkö- ja automaatioalan tutkinto, voit olla jo valmistunut tai pian valmistuva

- aiempaa kokemusta CAD-ohjelmistosta

- vahva ja aito motivaatio buustata ura sähköasemasuunnittelun pariin

- stressinsietokykyä, vastuuntuntoisuutta, tarkkuutta sekä itsevarmuutta - koulutus ja etenkin sen jälkeinen työ ovat antoisia, mutta vaativat myös paljon

- erinomaiset vuorovaikutustaidot ja halu tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa

- kyky ja halu oppia nopeasti - tätä selvitämme mm. soveltuvuustesteillä

- sujuva suullinen ja kirjallinen suomen ja englannin kielitaito

- vähintään 18 vuotta ikää

- kyky sitoutua asiakasyrityksen työskentelykäytäntöihin: osittainen etätyö on mahdollista, mutta etenkin alussa työntekijän odotetaan käyvän toimistolla laadukkaan työhön perehtymisen varmistamiseksi. Työ on kokoaikaista ja sen tiimoilta voi olla joitakin matkustuspäiviä. Kuulet näistä tarkemmin haastattelussa!

- Eduksi lasketaan sähköalan työkokemus, esim. kesätöistä, työharjoittelusta tai vakituisesta työstä

- Eduksi voidaan laskea B-ajokortti ja mahdollisuus oman auton käyttöön

- Huomioithan, että turvallisuusselvitys/huumausainetesti voidaan vaatia ja se tulee läpäistä.

Rekrytointiprosessimme
Academic Work hoitaa tätä hakua asiakkaidensa puolesta, joiden toiveena on kaikkien tehtävää koskevien kysymysten osoittaminen Academic Workille.

Hakijoita aletaan käydä läpi heti haun auettua ja heitä haastatellaan jatkuvasti. Mikäli olemme edenneet jo rekrytointiprosessissa pidemmälle, saatamme sulkea haun ennen lopullisia valintoja.

Hakuprosessin ensimmäisessä vaiheessa pyydämme sinua jättämään CV:si ja motivaatiokirjeesi. Tarkennathan motivaatiokirjeessä mille paikkakunnalle olet halukas työllistymään (Kuopio, Turku, Espoo). Haun seuraavaan vaiheeseen kuuluu luonteenpiirteitä sekä kognitiivista kykyä mittaavat testit. Testit toimivat työkaluina oikean tekijän löytämiseksi tehtävään sekä takaavat tasa-arvoisen ja oikeudenmukaisen arvioinnin. Testien jälkeen haastattelemme hakijoita ja tarkistamme myös suosittelijat. Ennen lopullista valintaa hakijat pääsevät tapaamaan asiakasyrityksen edustajia. Pyrimme tekemään valinnat mahdollisimman nopeasti ja viestimme päätöksistä kaikille hakemuksen jättäneille.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.academicwork.fi/avoimet-tyopaikat/j/sahkoinsinoorista-sahkoasemasuunnittelijan-toihin-kuukauden-koulutuksella--hae-jo-tanaan/MZ3WY2?i=0