Työhönvalmentajan määräaikainen tehtävä, Liperin kunta
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 29.11.2024
  • Hae viimeistään 11.12.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Liperin kunnan työllisyyspalvelut tarjoaa palveluja työnhakija- ja työnantaja-asiakkaille. Tavoitteemme on ohjata työnhakija-asiakkaita yksilöllisesti kohti työllistymistä, koulutusta tai muuta heille soveltuvaa palvelua. Samalla pyrimme löytämään työnantajille osaavaa työvoimaa ja auttamaan heitä erilaisissa työllistämiseen liittyvissä asioissa.

Valmistaudumme työllisyydenhoidon tuleviin muutoksiin vahvistamalla tiimiämme monipuolisilla osaajilla ja haemme kunnan työllisyyspalveluihin tavoitteellisesta ja yksilöllisestä valmennustyöstä motivoituvaa ja kehittämisestä kiinnostunutta TYÖHÖNVALMENTAJAA, jonka työkokemus ja osaaminen täydentää nykyisen tiimimme osaamista.

Haemme työhönvalmentajaa määräaikaiseen tehtävään ajalle 2.1.2025-31.12.2026.

Liperin kunnan Duunipajan toimintaa kehitetään nykyisestä siten, että pajatoiminnoissa korostuu jatkossa valmentautujien henkilökohtainen tuki ja asiakaskohtaisesti räätälöidyt työelämälähtöiset työtehtävät. Valmentautujille tarjottavat työtehtävät perustuvat paitsi työnhakijan palvelutarpeeseen, myös Liperin kunnan toimialojen pajalle osoittamiin työkohteisiin ja -tehtäviin.

Samalla työpajatoiminnan kehittämistyössä ennakoidaan Pohjois-Karjalan työllisyysalueen kuntien tulevia, mahdollisesti yhteisiä ratkaisuja valmennuspalveluiden tuottamisessa.

Jatkossa työpajan toimintaa kehitettäisiin muun muassa
oavoimille työmarkkinoille tai koulutukseen suuntaavien työnhakijoiden valmennusympäristönä sisältäen yksilöllisen valmennuksen sekä mahdollisuuden hyödyntää räätälöityjä työtehtäviä,
otyö- ja toimintakyvyn selvittelyä tarvitsevien työympäristönä, jossa voitaisiin toteuttaa eri tasoisia arviointijaksoja sekä
ouudenlaisen matalan kynnyksen työllistämispalvelun toteuttamispaikkana, mikäli hallitusohjelman kirjaus kuntouttavan työtoiminnan työhön suuntaavien palvelujen siirtymisestä takaisin kunnille toteutuu.

Työhönvalmentajan tehtävässä korostuu työllistymistä edistävä kehittämis- ja valmennusosaaminen sekä työnhakijan omien työnhakutaitojen, -keinojen ja -välineiden kartuttaminen. Työhönvalmentaja vastaa omalta osaltaan toiminnan asiakaslähtöisyydestä, palveluprosessien sujuvuudesta ja vaikuttavuudesta sekä työpajan palvelujen yhteensovittamisesta muiden työhön ja koulutukseen suuntaavien palvelukokonaisuuksien kanssa.

Työhönvalmentajan tehtävänä on tukea erityisesti työpajaympäristössä valmentautuvia työnhakija-asiakkaita koulutukseen ja työelämään sijoittumisessa. Valmentaja kartoittaa asiakkaan tilannetta, räätälöi palvelusisältöjä asiakastarpeen mukaan sekä ohjaa, neuvoo ja motivoi työnhakijaa työllistymispolullaan.

Työllisyydenhoito ja sen tukipalvelut ovat jatkuvassa muutoksessa, joten tehtävään valittavalta vaaditaan joustavuutta, epävarmuuden sietokykyä sekä muutosvalmiutta. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää itsenäistä toimintatapaa sekä vahvaa osaamista työllisyydenhoidon eri osa-alueilta.

Arvostamme kykyä ja intoa työskennellä erilaisissa verkostoissa työllistymistä edistävien palvelujen kehittämiseksi sekä erinomaisia yhteistyö-, organisointi- ja asiakaspalvelutaitoja.

Edellytämme
-tehtävään soveltuvaa koulutusta
-työllisyydenhoidon palvelujärjestelmän tuntemusta
-kokemusta työllisyydenhoidon tehtävistä, erityisesti työttömien työnhakijoiden tavoitteellisesta ohjaus- ja valmennustyöstä
-asiakaslähtöistä, motivoivaa ja ratkaisukeskeistä työotetta
-kehittämisintoa ja joustavuutta
-hyviä yhteistyö- ja kommunikointitaitoja sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn
-oman auton käyttömahdollisuutta

Eduksi katsotaan
-kokemus työllisyydenhoidon eri asiakasryhmien; muun muassa vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien, pitkään työttömänä olleiden ja nuorten kanssa työskentelystä
-kokemus työpajatyöskentelystä tai työnhakijoiden valmennusympäristöistä
-toimintaympäristön tuntemus ja kokemus työskentelystä työllisyydenhoidon palveluverkoston eri toimijoiden kanssa (TE-hallinto, kunnat, elinkeinoelämä, koulutusorganisaatiot, 3. sektorin toimijat yms.)
-erilaisten tietojärjestelmien käyttöosaaminen

Hakemuksesi voit lähettää viimeistään keskiviikkona 11.12.2024 klo 15.00 mennessä Kuntarekry-järjestelmän kautta.

Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Kyseessä on yleistyöaika, 38,25 h/vko ja tehtäväkohtainen palkka määräytyy KVTES:n mukaisesti.

Valinta on ehdollinen vuoden 2025 alusta siten, että paikka täytetään, mikäli siihen tarvittava palkkausmääräraha vahvistetaan kunnanvaltuuston hyväksymässä talousarviossa osana henkilöstösuunnitelmaa.

Maksamme henkilöstöllemme työkokemuksen perusteella työkokemuslisää, joka tehtävään soveltuvan olennaisen työkokemuksen kestosta riippuen voi olla 3 % tai 8 %. Palvelussuhteen ehdot määräytyvät kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti.

Tarjoamme henkilöstöllemme henkilöstöetuina

-Epassin saldoa liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointipalveluihin
-työsuhdepyöräetu kiinteällä verotusarvomallilla
-lainattavia ja vuokrattavia vapaa-ajan välineitä
-useat yritykset tarjoavat henkilöstölle erilaisia etuja

Toivomme hakemuksia ensisijaisesti sähköisen Kuntarekry-järjestelmän kautta.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/LIP-01-4-24/fi_FI