Työelämä

Enstossa työelämän vastuullisuutta toteutetaan teoilla

Ensto Oy

Vastuullinen työpaikka

Enston vastuullisuusteko valittiin Oikotien raadin toimesta kymmenen ehdokkaan joukkoon Työelämän vastuullisuusteko -kilpailussa. Finalistien äänestyksen tulos julkistettiin Oikotien tilaisuudessa, jossa ensimmäiseksi palkittiin Scandicin energiatiimit. Ensto sijoittui äänestyksessä sijalle kahdeksan. 

Ensto toimittaa sähkötuotteita ja -ratkaisuja kriittiseen sähkönjakelun infrastruktuuriin, joka ohjaa vihreää siirtymää ja edistää yhteiskunnallista tasa-arvoa ja kehitystä sähkön avulla. Ensto pyrkii tarjoamaan työntekijöilleen työpaikan, jossa he tuntevat olonsa turvalliseksi, arvostetuiksi ja tyytyväisiksi. Näin he voivat parantaa omaa hyvinvointiaan ja suoriutua samalla työstään entistä paremmin.

Ensto pyrkii rakentamaan kulttuuria, jossa monimuotoisuus nähdään keskeisenä voimavarana. Enstolla merkkinä suoritetusta esihenkilövalmennuksesta esihenkilöt saavat oman sateenkaariavainnauhan, joilla voidaan osoittaa organisaatiossa niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, että esihenkilöt arvostavat yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössä sekä aktiivisesti edistävät ja tukevat sen parempaa toteutumista Enstolla. 

Enstolla myös hakijaviestintää on tehostettu entisestään ja hakijoilta kerätään jatkossa lisää palautetta rekrytointiprosessin parantamiseksi.

Vastuullisuustekoja myös perhevapaiden ja omaishoitovapaan saralla

Ensto on sitoutunut noudattamaan eettisiä toimintatapoja ja kunnioittamaan ihmis- ja työoikeuksia sekä pyrkii toimimaan esimerkkinä koko toimialalle. Esimerkiksi Enstolla on tavoitteena, että yksi kolmasosa johtotehtävissä työskentelevistä olisi naisia ja muunsukupuolisia vuoteen 2025 mennessä.

Enstolla on myös otettu käyttöön tasa-arvoisempi perhevapaa, joka takaa sukupuolesta riippumatta yhdenvertaisen palkallisen vapaan vanhemmalle. Samalla omaishoitovapaa muutettiin palkalliseksi, jotta Ensto voi tukea myös henkilöstöään omaisen hoidon järjestämisessä.

Lähde: Enston verkkosivut

Ensto on yksi Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisön kumppaneista. Lue lisää Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisöstä täältä ja työelämän vastuullisuusteoista täältä