Uratarinat

Merkityksellistä osaamisen kehittämistä Espoon kaupungilla

Jutta Takala Espoon kaupunki

Espoon kaupunki

Monien työmahdollisuuksien Espoo
Vastuullinen työpaikka

Henkilöstöjohtaja Jutta Takalalla on pitkä historia Espoon kaupungin palveluksessa. Työn merkityksellisyyden, osaamisen kehittämisen ja monimuotoisuuden tukeminen ovat hänen sydäntään lähellä. Espoon kaupungilla hän saa tehdä arvojensa mukaista työtä. Katso kaikki Espoon kaupungin avoimet työpaikat täältä

Jutta Takalan uralla riittää hänen omien sanojensa mukaan hauskoja episodeja aina siitä lähtien, kun hän valmistui kauppatieteiden maisteriksi (KTM). Vastavalmistuneena hän aloitti työelämän yksityisellä sektorilla henkilöstökonttoristina. Ura oli useita vuosia katkolla perheen perustamisen aikoihin ja miehen työkomennus vei viisihenkisen perheen myös Australiaan, sitten Poriin ja edelleen pääkaupunkiseudulle.

– 22 vuotta sitten aloitin Espoon kaupungilla suomenkielisessä opetustoimessa opettaja-asiainsihteerinä. Siellä vierähti toista vuotta ja seuraavaksi siirryin yli kymmeneksi vuodeksi rekrytointipalveluihin, jossa toimin 1,5 vuotta rekrytointiasiantuntijana, neljä vuotta johtavana rekrytointiasiantuntijana ja sitten seitsemän vuotta rekrytointipäällikkönä. Seuraavaksi työskentelin HR-neuvomossa HR-palvelupäällikkönä ja esihenkilöni jäädessä eläkkeelle, siirryin viideksi vuodeksi henkilöstöpalvelujen johtajaksi. Espoon kaupungin henkilöstöjohtajana aloitin pari vuotta sitten, Takala summaa uraansa Espoon kaupungilla.

Toimenkuvien monipuolisuus ja kokonaisvaltainen näkemys noin 11 000 henkilön organisaatiossa on ollut Jutta Takalalle hyvin mielenkiintoinen paikka työskennellä.

Avoin suhtautuminen hakijoihin

Jutta Takala iloitsee siitä, miten avosylin Espoon kaupunki otti hänet vastaan vuonna 2002, vaikka hänellä oli noin 8 vuoden tauko työelämästä. Lisäksi hänet valittiin yli 50-vuotiaana naisena henkilöstöjohtajaksi, mikä on tänä päivänä meriitti sekin. Minkäänlaista ikäsyrjintää Takala ei ole Espoon kaupungilla muutenkaan havainnut.

Espoon kaupunki on mahdollistanut saumattoman urakehityksen ja tarjonnut hyviä mahdollisuuksia esihenkilöpolulleni. 

– On hienoa, että Espoon kaupungilla arvostetaan myös sisäisiä hakijoita ja panostetaan kouluttamiseen. Olen suorittanut muun muassa työn ohessa, työnantajan tarjoamat, johtamisen erikoisammattitutkinnon (JET), Business Coach -tutkinnon ja Aalto EE:n Executive MBA-tutkinnosta valmistuin vuonna 2021, Takala kertoo.

Jutta Takala on viihtynyt erinomaisesti Espoon kaupungilla. Hän on saanut työskennellä jopa seitsemässä eri työtehtävässä 22 vuoden aikana. Espoon kaupungilla on ollut tarjolla urapolkuja ja mahdollisuus kasvaa ja kehittyä asiantuntijana, esihenkilönä ja johtajana.

– Pidän merkityksellistä työtä ja vastuullisuutta työhyvinvoinnin kulmakivinä. Vastuullisuus näkyy Espoon kaupungilla muun muassa siten, että kunnioitamme kaikkia työnhakijoita. HR:n tehtävänä on tukea johtoa. Luomme yhteisiä työkaluja sekä käytäntöjä onnistuneen johtamisen tueksi. Myös perehdyttäminen on työtehtävästä riippumatta olennainen asia. Tasavertaisuus, monimuotoisuuden parantaminen ja syrjimättömyys ovat niin ikään kaiken toiminnan keskiössä, Takala listaa.

Jutta Takala Espoon kaupunki


Työntekijöiden hyvinvointi olennaista

Pitkät työurat saman työnantajan palveluksessa mahdollistuvat, kun työntekijöiden hyvinvoinnista pidetään huolta ja tarjotaan mielenkiintoisia työtehtäviä. Espoon kaupungilla hyvinvoinnin käsite laajenee myös kaikkien kuntalaisten hyvinvointia tukevaan toimintaan.

Työ, jossa saa kokea olevansa merkityksellinen ja tekeminen, jolla on merkitystä – siinä tavoitetta meille jokaiselle.

– Espoon kaupungilla työskennellessä saa kehittyä ja kasvaa työtehtävässään haluamassaan tahdissa. Koulutuksia löytyy johtamis- ja perehdytyskoulutuksesta diversiteettikoulutuksiin ja Eduhousen verkkokursseihin saakka. Meillä on työntekijöille myös ns. stipendikukkaro, joka mahdollistaa maksulliseen koulutukseen hakeutumisen.

Esihenkilöiden hyvinvoinnista huolehditaan myös tarjoamalla vertaistukea valmennuksissa ja vuosittain järjestettävässä Esihenkilöareenassa. HR tarjoaa esihenkilöille myös sisäistä business coaching palvelua sekä kattavasti muuta tukea henkilöstöjohtamiseen. 

– Espoon kaupunki on turvallinen ja merkityksellinen työpaikka. Teemme työtä, joka vaikuttaa kuntalaisten elämään jokapäiväisellä tasolla, Takala summaa. 

Teksti: Riikka Hollo

Kuvat: Niko Jekkonen

Artikkeli on tehty yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Espoon kaupunki on yksi Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisön pääkumppaneista.

Kuvaaja: Niko Jekkonen