Työhyvinvointi

Mistä työhyvinvointi muodostuu?

Työpaikalla hyvinvointi on valinta ja osa kulttuuria. Työkulttuurilla ja arvomaailmalla sekä niiden johtamisella on suurin merkitys hyvinvoinnin edistämiselle ja lisäämiselle.

Työhyvinvointi on sitä, että työntekijöistä pidetään huolta ja heitä kannustetaan kehittymään sekä kehittämään osaamistaan sekä jakamaan inspiraatiotaan, ajatuksiaan ja palautetta.

Hyvinvoivalla työpaikalla jokainen voi osallistua omasta roolistaan käsin liiketoiminnan ja työkulttuurin muovaamiseen. Nopeasti kasvava Harva Marketing on uudistanut johtamismallinsa, ja sitä myötä myös työhyvinvointikäytäntönsä, viimeisen vuoden aikana. Hyvinvointipalveluista on rakennettu entistä yksilöllisempiä, ja henkilöstö on ollut itse ideoimassa niitä. Uusien rekrytointien myötä porukka on kasvanut reippaasti ja hyvinvointipalveluille osana johtamispalveluita on ollut entistä suurempi tarve.

Hyvinvointi näkyy tuloksissa

Harvalla uskotaan siihen, että hyvinvoivat työntekijät ovat innokkaimpia ja tuloksellisempia työntekijöitä, joten hyvinvointiin panostetaan yhä enemmän ja kaikki ideat ovat tervetulleita.

– Työhyvinvoinnissa olennaista on työajan ja työtapojen joustot sekä työn sovittaminen elämäntilanteeseen: esimerkiksi joustopäivät, joustavat työajat ja -paikat. On tärkeää, että projektit tulee tehtyä hyvin ja asiakkaat saavat erinomaista palvelua. Olennaista ei ole se, tehdäänkö töitä konttorilta, Eiffel-tornin juurella vai jossain muualla päin maailmaa, Päivi Lehtonen Planning Director, yksi Harvan perustajista, sanoo.

Harvalla panostetaan yhteishenkeen ja työhyvinvointiin monin tavoin. Kaikki kuitenkin lähtee laadukkaasta johtamisesta. Yrityksen perustaja-omistajat myös työskentelevät itse Harvassa, ja ovat näin osa henkilöstön arkea. Huolet ja ilot tulee jaettu päivittäin. Myös tuoreiden työntekijöiden sekä työnhakijoiden toiveita ja kommentteja kuunnellaan herkällä korvalla.

– Yhteiset, sitouttavat reissut ja koulutukset koko porukalla ovat olleet meille aina tärkeitä. Kaikilla harvalaisilla on esimerkiksi mahdollisuus lähteä Euroopan suurimpaan teknologiakonferenssiin Web Summitiin Lissaboniin oppimaan uutta. Päivät kouluttaudutaan ja illat tehdään yhdessä jotain mukavaa. Tähän samaan konseptiin sopivat myös Harva-päivät, jotka ovat työntekijöiden työntekijöille fasilitoimia teema- ja aktiviteettipäiviä. Niiden tarkoituksena on ylläpitää ja edistää ryhmähenkeä ja yhteistyötä. Harva-päivä on aina järjestäjänsä näköinen, ja olemme olleet muun muassa laamavaelluksella, järjestäneet curling-turnauksen sekä mökkeilleet, Lehtonen listaa.

Johtamispalvelut uusiksi

Harva siirtyi keväällä 2018 tarjoamaan johtamista palveluna työntekijöilleen, Vincitin LaaS-mallin mukaisesti. Johtamispalveluton jaettu alakategorioihin, ja sieltä löytyy myös kohta: "Harva voi hyvin".

LaaS-järjestelmän kautta henkilöstö voi tilata käytännössä mitä vaan johtamisen palveluita, ja hyvinvoinnin edistämiseen tarkoitetut palvelut ovat isossa roolissa. Lisäksi he voivat ehdottaa uusia palveluita. Tarjolla on muun muassa Harvaa ja hiihtoa, Rentouttava alpakkasafari, viikottainen hyvinvointitunti sekä runsaasti muita ehdotuksia.

Myös viikottainen hyvinvointitunti kaikille työntekijöille on ollut suosittu, minkä lisäksi henkilöstöä kannustetaan pitämään esimerkiksi kävely- ja ulkoilupalavereja. Jotkut pitävät jopa tilannetsekit asiakkaidensa kanssa kuntosalilla.

– Tunti viikossa hyvinvointiin myös työajalla on enemmän vaatimuksemme kuin suosituksemme. Tämän tunnin voi käyttää urheiluun mutta esimerkiksi itse perheenäitinä käytän sen lepäämiseen. Jotkut lenkkeilevat, toiset joogaavat ja jotkut pitävät yhteistreenejä toimiston kuntosalilla. Olennaista on, että kaikki tiedostavat voivansa käyttää tämän tunnin hyvinvoinnin edistämiseen tavalla tai toisella, Päivi Lehtonen hymyilee.

Uusinta uutta on myös uusi perheystävällinen johtamispalvelu: Harva tarjoaa toimistotiimille Mothers in Business -jäsenyyden vanheimpainvapaan ajaksi.