Rekrytointi

Granlund: Henkilökohtainen palvelu ja räätälöidyt ratkaisut tuottivat tulosta

Granlund

Meillä kestävää hyvinvointia rakennetaan laadukkaalla työllä ja viihtymällä yhdessä
Case

Vuosien aikana Granlundin ja Oikotien yhteistyön kulmakiviä ovat olleet yksilöllinen palvelu ja tekemisen monipuolisuus. Oikotien avulla Granlund on onnistunut tavoittamaan oikeanlaiset osaajat.

– Viime vuosien aikana hakijoidemme määrä on lisääntynyt ja olemme myös onnistuneet tavoittamaan profiililtaan juuri meille täsmääviä osaajia, Granlundin viestinnän asiantuntija Riikka Hauhia kertoo.

Kiinteistö- ja rakennusalalla toimiva Granlund on kulkenut toimialallaan vastavirtaan siinä mielessä, että se teki viime vuonna positiivista tulosta ja palkkasi kymmeniä uusia osaajia. Hauhian mukaan rekrytoinnin saralla onnistuminen on ollut monen tekijän summa, johon on vaikuttanut Oikotien osaamisen lisäksi oma panostus työnantajakuvaan ja muun kumppaniverkoston tuki.

– Avaamme vuosittain kymmeniä ilmoituksia ja kaikki julkaistaan Oikotiellä. Päätämme työpaikkakohtaisesti, mikä on siihen sopivin kampanja. Oikotiestä on viime vuosina ollut suurta apua etenkin Google-mainonnassa sekä eri kohderyhmien tavoittamisessa.

Yhteistyö kehittää kumpaakin osapuolta.

Yksi syy toimivalle yhteistyölle on Oikotien yhteyshenkilö, joka on helposti lähestyttävissä ja tuntee toisen tekemistä ja tavoitteita. Yhteyshenkilö on tuonut pöytään joustavuutta ja innovatiivisuutta. 

– Häneltä tulee hyviä ideoita ja pallottelemme vaihtoehtoja yhdessä. Jos olemme aloittamassa rekrytointia, mietimme yhdessä, milloin se kannattaisi käynnistää ja miten sitä tulisi markkinoida. Yhteistyö kehittää kumpaakin osapuolta, Hauhia kertoo.

Yksilöity palvelu näkyy esimerkiksi siinä, että työpaikkailmoitukset räätälöidään Granlundin brändin mukaisiksi.

– Oikotiellä on käytössään meidän pohjamme ja pääsemme tarkistamaan ennen julkaisua, että tekstit ja visuaalisuus näyttävät hyviltä omaan silmään. Tietysti saamme myös kampanjan aikana kattavaa raportointia siitä, miten kampanja on sujunut ja pystymme tarvittaessa muokkaamaan asioita.

Olemme tavoittaneet oikeanlaisia osaajia.

Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisön avulla vastuullisempaa työnantajakuvaa

Granlund on mukana myös Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisössä. Hauhian mukaan Granlundilla vastuullisuus otetaan erityisen tarkasti huomioon, koska vastuullisuustyö kattaa sisäisen tekemisen lisäksi myös asiakkaiden vastuullisuuspalvelujen kehittämisen. 

Vuosittaisesta Kesäduuni-tutkimuksesta he taas ovat saaneet arvokasta palautetta yhden tärkeän kohderyhmän eli harjoittelijoiden kokemuksista.

Yhtenä kohokohtana Hauhia muistelee viime talvena toteutettua isompaa kampanjaa, jossa etsittiin talotekniikan rakennuttamisen kokeneita erikoisosaajia. Kampanja tavoitti suuren yleisön ja sitä kautta löytyi taloon uusia avaintekijöitä.

– Parin vuoden aikana hakijoidemme määrä on lisääntynyt ja olemme tavoittaneet oikeanlaisia osaajia. Rekrytointimarkkinoinnilla on ollut tässä iso rooli, ja sen lisäksi olemme kasvattaneet tunnettuutta sekä tehneet entistä strategisempaa työtä työnantajakuvan kehittämiseksi.

 

Teksti: Väinö Vasara