Liikenne ja logistiikka – Avoimet työpaikat

Etsitkö töitä alalta liikenne ja logistiikka? Tutustu liikenteen ja logistiikan avoimiin työpaikkoihin!

Remeo Oy logo

Työnjohtaja

Remeo Oy
Etelä-Karjala
Esihenkilö
Tallink Silja Oy logo

Konekorjausmies

Tallink Silja Oy
Hamina... +12 lisää
Työntekijä
VISIO Henkilöstöratkaisut Oy logo

E-kuski kasettiajoon

VISIO Henkilöstöratkaisut Oy
Helsinki... +1 lisää
Sagax Finland Asset Management Oy logo

ASSET MANAGER SAGAXILLE

Sagax Finland Asset Management Oy
Ahvenanmaa... +9 lisää
Vinkit työnhakuun

Mitä tarkoittaa logistiikka-ala?

Liikenteellä ja logistiikalla on tärkeä kansantaloudellinen merkitys, koska ilman niitä maailma pysähtyisi paikalleen. Liikenne ja logistiikka ovat tärkeitä osia modernia taloutta ja yhteiskuntaa. Liikenteellä tarkoitetaan ihmisten, tavaroiden ja palveluiden siirtämistä paikasta toiseen erilaisia kulkuneuvoja käyttäen. Logistiikka puolestaan käsittää kaiken sen suunnittelun, toteutuksen ja hallinnan, joka liittyy tavaroiden kuljettamiseen tuotantolaitoksista asiakkaille tai jakelukeskuksista vähittäismyyntipisteisiin.

Liikenne- ja logistiikka-alan merkitys korostuu erityisesti globalisaation ja kansainvälisen kaupan kasvun myötä. Toimiva ja tehokas logistiikka on välttämätöntä, jotta tavarat voidaan kuljettaa nopeasti ja turvallisesti ympäri maailman. 

Liikenne- ja logistiikka-alan työpaikat

Liikenne- ja logistiikka-ala tarjoaa paljon työpaikkoja ja mahdollisuuksia yrittäjyyteen.

Suomessa liikenne- ja logistiikka-ala on erittäin tärkeä, sillä Suomi sijaitsee maantieteellisesti tärkeällä paikalla Itämeren rannalla. Suomen talous ja vienti ovat riippuvaisia siitä, että tavarat kulkevat sujuvasti ja nopeasti maan rajojen yli. Kuljetuksen lisäksi logistiikkapalveluihin kuuluu huolintaa, varastointia sekä tieto- ja rahavirtojen ohjausta.

Alan ammattilaiset sijoittuvat kuljetusyrityksiin ja logistiikka- ja lentoyhtiöihin, joissa työllisyyttä ylläpitää alan kansantaloudellinen merkitys. Eläköityminen lisää työvoiman tarvetta erityisesti tavaraliikenteen ja huoltotöiden alalla.  Alan suurimpia työllistäjiä on liikennepalveluihin keskittynyt VR-Yhtymä. 

Missä voi opiskella logistiikka-alaa?

Ammattikorkeakoulussa suoritettava logistiikan perustutkinto antaa hyvän pohjakoulutuksen varasto- ja terminaalityöhön. Liiketalouden perustutkinto, merkonomi, puolestaan valmentaa logistiikka-alan toimistotehtäviin. Ammattikorkeakoulussa voi lisäksi suorittaa logistiikkaan ja auto- ja kuljetustekniikkaan suuntautuvan insinöörin (AMK) tutkinnon.

Yliopistossa alan johtotehtäviin valmentaa teknillistieteellisellä koulutusalalla suoritettava diplomi-insinöörin tutkinto. Lentäjän koulutusta järjestää muun muassa Ilmailuopisto. Monet lentoyhtiöt vastaavat itse matkailuhenkilöstönsä koulutuksesta. Myös VR kouluttaa junahenkilöstönsä itse.

Onko logistiikka-alalla hyvä palkka?

Voit tutustua liikenne- ja logistiikka-alan palkkoihin palkkavertailussa. Palkkavertailusta voit katsoa mitä logistiikkakoordinaattori tienaa, millainen palkka logistiikkapäälliköllä on tai millainen palkka on logistiikkasuunnittelijalla.